فهرست مطالب
Toggleفلاشینگ یا فلاشینگ نما یکی از جدیدترین تکنیک ها برای حفظ نمای بیرونی ساختمان در برابر شرایط مختلف آب و هوایی و جلوگیری از نفوذ رطوبت به لایه های زیری نما است. همانطور که میدانید نمای ساختمان یکی از مهمترین فاکتور ها در جلوه و زیبایی ساختمان از نظر بصری میباشد. سلامت بودن و به هم نخوردن ترکیبات نما علاوه بر حفظ زیبایی آن، باعث افزایش طول عمر نما و کاهش آسیب دیدگی متریال های زیرین خواهد شد.
اما برای حفظ نما در برابر آب، رطوبت و گرد و غبار چه میتوان کرد؟ در ادامه این متن می خواهیم با جدیدترین و پرکاربردترین تکنیک حال حاضر نماسازی، "فلاشینگ نما" آشنا شویم. همچنین انواع، ویژگی ها و نحوه عملکرد این تکنیک را بررسی خواهیم کرد.
فلاشینگ نما از بهترین راهکارهای پیشگیری از نفوذ آب باران در نمای ساختمان است. تخریب نما و یا کثیف شدن آن می تواند هزینه بسیار زیادی را به همراه داشته باشد. از طرفی زیبایی ساختمان و کوچه را نیز از بین می برد. تا به امروز راهکارهای متنوعی ارائه شده اند که به منظور محافظت از نما در برابر آب باران مورد استفاده قرار گرفتند. با این وجود بررسی های انجام شده نشان می دهد که فلاشینگ ساختمان بهترین و موثرترین راهکار برای محافظت از نمای ساختمان است. این روش علاوه بر مزایای فوق العاده ای که دارد به زیبایی بیشتر نمای ساختمان نیز کمک می کند.
فلاشینگ نما چیست؟
همانطور که میدانید نمای ساختمان خارجی ترین قسمت آن میباشد. از همین رو همواره در معرض تابش نور خورشید، باد و از همه مهمتر رطوبت باران و برف است. یکی از اصلی ترین اقدام های نماسازی، به خصوص در مناطق مرطوب و باران خیز، عایق بندی لبه های بام، پنجره ها و سقف ها برای جلوگیری از ورود رطوبت به لایه زیرین نما میباشد.
این عایق بندی به روش های مختلفی انجام می شود که یکی از جدید ترین آنها فلاشینگ نما است. فلاشینگ به نصب ورق هایی از جنس فولاد ضد زنگ در قسمت لبه های پنجره، سقف ها و دیوار ها گفته میشود. این ورق های فولادی به وسیله پیچ و ابزار به دیوار، سقف یا سنگ نما وصل میشوند و از ورود رطوبت به زیر جلوگیری میکنند.
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، روش های مختلفی برای درزبندی نمای ساختمان وجود دارد. فلاشینگ میتواند کمی پر هزینه تر، اما دقیق تر و مستحکم تر باشد. با توجه به گسترش صنعت نماسازی و ورود متریال های جدید امروزه فلاشینگ با انواع ورق های فولادی در رنگ های متنوع و زیبا انجام میشود. مهندسین طراح نما با توجه به نوع و رنگ نمای ساختمان شما، بهترین متریال و رنگ را برای فلاشینگ انتخاب کرده و به شما پیشنهاد میدهند.
علاوه بر موارد فوق فلاشینگ میتواند برای پوشاندن درز های بین متریال نماسازی نیز استفاده شود. برخی از متریال های نماسازی مانند ساندویچ پانل ها، بعد از نصب دارای یک فاصله درزی هستند که می تواند نمای ساختمان را زشت و ناهمگون نشان دهد. در این جا فلاشینگ میتواند علاوه بر درز بندی و جلوگیری از ورود رطوبت به زیر ساندویچ پانل، باعث زیباتر شدن نمای طراحی شده شود.
فلاشینگ نما ساختمان
فلاشینگ نما کاربرد و مزایای بسیار زیادی در صنعت نماسازی پیدا کرده است. این تکنیک در واقع نقطه عطفی در عایق بندی و درزبندی نما شناخته میشود. با ورود تکنیک های جدید، تکنیک های قدیمی مثل عایق بندی با چسب های نانو یا سنگ درپوش دیگر طرفداران زیادی نخواهند ندارند.
اگر چه که فلاشینگ هزینه بیشتری نسبت به تکنیک های دیگر دارد، اما در نهایت زیبایی، طول عمر و استحکام آن بسیار بیشتر خواهد بود. از همین رو اگر میخواهید بین روش های مختلف انتخاب کنید، باید بگوییم فلاشینگ قطعا ارزش سرمایه گذاری را دارد. در ادامه به مزایای استفاده از فلاشینگ اشاره خواهیم کرد:
- جلوگیری از نفوذ رطوبت و آب: همانطور که میدانید نمای ساختمان دائما در معرض باران، برف و رطوبت است. به خصوص اگر موقعیت جغرافیایی ساختمان در نقاط باران خیز کشور قرار داشته باشد. فلاشینگ یک لایه مضاعف بین درز های نما در قسمت پنجره ها، دیوار ها و سقف ایجاد میکند. این لایه اجازه ورود هیچ گونه آب و رطوبتی را به لایه های زیرین نما نمیدهد.
- ویژگی های بصری: فلاشینگ باعث زیباتر شدن نمای ساختمان میشود.
- جلوگیری از نفوذ گرد و غبار: یکی از مزایای استفاده از فلاشینگ در سقف های شیروانی و سوله ها، جلوگیری از نفوذ گرد و غبار و خاک از طریق سقف است.
- افزایش استحکام و طول عمر نما: با توجه به جلوگیری از نفوذ رطوبت، فلاشینگ باعث افزایش طول عمر و استحکام نمای ساختمان خواهد شد.

مزایای فلاشینگ ساختمان
فلاشینگ نما دارای مزایای متعددی می باشد. به همین دلیل از فلاشینگ های نما می توان به عنوان یک گزینه ایده آل برای ساختمان ها استفاده کرد. اولین و مهم ترین مزیت فلاشینگ، جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت به داخل ساختمان است. این اقدام از تخریب نما و دیوار ها جلوگیری می کند. علاوه بر این، فلاشینگ ها به عنوان عایق صوتی و حرارتی عمل کرده و از نفوذ گرد و غبار و باد به داخل ساختمان جلوگیری می نمایند. از نظر زیبایی، فلاشینگ ها با پوشش درز ها و اتصالات، به نما ظاهری یکدست و جذاب می بخشند. علاوه بر این، نصب فلاشینگ باعث افزایش طول عمر نما و کاهش هزینه تعمیر و نگهداری در بلند مدت می شود.
یکی دیگر از مزایای فلاشینگ نما ساختمان، سهولت در نصب و نگهداری آن است. با توجه به پیشرفت های فناوری در تولید فلاشینگ ها، امروزه می توان از انواع سبک تر و مقاوم تر مانند فلاشینگ های کامپوزیتی استفاده کرد. این امر علاوه بر کاهش وزن نما، نیاز به تعمیرات مکرر را نیز کاهش می دهند. این موضوع به ویژه در ساختمان های بلند مرتبه و پروژه های بزرگ، اهمیت زیادی دارد.
انواع فلاشینگ نما
فلاشینگ نما انواع مختلفی از نظر متریال، نحوه نصب و شکل ظاهری دارد. در ادامه هر یک را به صورت کلی بررسی خواهیم کرد:
• انواع فلاشینگ از نظر ابعاد و شکل ظاهری
فلاشینگ ها با توجه به کاربرد، ابعاد سازه و نوع متریال میتوانند ابعاد مختلفی داشته باشند. در ادامه به برخی از پر مصرف ترین مدل ها اشاره خواهیم کرد:
فلاشینگ ال شکل یا نبشی: کاربرد این فلاشینگ بیشتر در نقاطی میباشد که سقف به دیوار ها متصل شده است. این نوع فلاشینگ در انواع رنگ ها و متریال های گوناگون تولید میشود.
فلاشینگ U شکل: پرکاربردترین فلاشینگ در نما سازی، فلاشینگ های یو شکل هستند. از این نوع فلاشینگ میتوانید برای لبه پنجره ها، سقف و دیوار ها استفاده کنید.
فلاشینگ Z شکل یا پله ای: بیشترین کاربرد فلاشینگ Z شکل در قسمت آبریز ها و نقاط اتصال ساندویچ پانل های سقفی است.
فلاشینگ تاجی: یکی از پرکاربرد ترین فلاشینگ های نما برای سقف های شیروانی میباشد. این فلاشینگ در محل اتصال دو سمت سقف شیروانی به هم نصب میشود.

• انواع فلاشینگ از نظر متریال
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، فلاشینگ از نظر متریال نیز انواع مختلفی دارد:
فلاشینگ آلومینیومی
فلاشینگ ورق سیاه روغنی
فلاشینگ گالوانیزه از پرکاربرد ترین متریال های مصرفی در فلاشینگ ساختمان هستند.
قیمت فلاشینگ نما
عوامل مختلفی میتوانند در قیمت فلاشینگ نما تاثیر گذار باشند. برای مثال محاسبه قیمت فلاشینگ در ابتدا با توجه به ابعاد و اندازه های سازه انجام خواهد شد.
مهندسین باید بررسی کنند که چه میزان از ورق فلاشینگ برای کل نما نیاز است. پس از بررسی ابعاد و اندازه ها، با توجه به بودجه و توانایی مالی شما، متریال مصرفی فلاشینگ انتخاب خواهد شد.
متریال های مختلف با توجه به کیفیت، ضخامت، رنگ و استحکامشان میتوانند قیمت های مختلفی داشته باشد. برای کسب اطلاعات دقیق تر درباره قیمت فلاشینگ میتوانید با کارشناسان مجموعه فلاشینگ زمرد در ارتباط باشید.
فلاشینگ نما مدرن
فلاشینگ نما ساختمان در طراحی های مدرن، به عنوان یک عنصر کاربردی و منحصر به فرد مورد توجه قرار گرفته است. در معماری معاصر، از فلاشینگ ها نه تنها برای جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت استفاده می کنند، بلکه این عناصر به عنوان بخشی از طراحی نما، به ساختمان جلوه ای مدرن و شیک می بخشند. در نما های مدرن، فلاشینگ ها با استفاده از مواد پیشرفته تری مانند آلومینیوم یا کامپوزیت ها ساخته می شوند. فلاشینگ نما علاوه بر مقاومت بالا، قابلیت رنگ پذیری و انعطاف در طراحی را داند. این ویژگی ها باعث می شوند فلاشینگ ها به عنوان یک عنصر هماهنگ با سبک های معماری مدرن، در پروژه های مسکونی، اداری و تجاری بهکار روند.
نصب فلاشینگ نما
نصب فلاشینگ نما دو مرحله ای است. در مرحله اول، ورق های فلاشینگ باید به یکدیگر متصل شوند و در مرحله دوم فلاشینگ روی نما نصب خواهد شد.
پس از اتمام کار نماسازی، ورق های فلاشینگ باید به یکدیگر متصل شوند. این کار توسط جوش دادن ورق ها و سپس رنگ کردن آنها انجام میشود.
پس از آن ورق های فلاشینگ باید به سطح نما متصل شوند. اتصال ورق ها به سه روش انجام میشود:
- اتصال از طریق ورق های فلزی و ملات سیمانی: به این شکل که ورق های فلزی به نمای ساختمان وصل شده و سپس فلاشینگ به وسیله ملات سیمان به این ورق ها متصل خواهد شد.
- اتصال از طریق میلگرد.
- اتصال از طریق پیچ و ابزار: در این روش فلاشینگ از طریق پیچ، رولپلاک و دریل به متریال زیری نما متصل میشود.
روش نصب، متریال مصرفی و نحوه اجرا با توجه به ساختمان و موقعیت آن انتخاب خواهند شد. شما میتوانید از طریق کارشناسان تلفنی مجموعه درباره قیمت، نحوه نصب و دیگر موارد فلاشینگ نما اطلاعات دقیق تری کسب کنید.
مهندسین مجموعه فلاشینگ نما زمرد با استفاده از بهترین متریال و همچنین دقت و تجربه بالا؛ نصب فلاشینگ را علاوه بر استان تهران در دیگر شهرهای کشور همچون مشهد، یزد، قم، اراک، کرمان، کاشان و... نیز انجام می دهند.
ورق فلاشینگ نما
ورق فلاشینگ نما نوعی پوشش فلزی است که در لبه ها، درز ها و اتصالات ساختمان بهکار می رود تا از نفوذ رطوبت و گرد و خاک جلوگیری کند. این ورق ها به صورت سفارشی با توجه به نیاز پروژه برش و خم می خورند. فلاشینگ نما هم عملکرد حفاظتی دارد و هم با خطوط صاف و دقیق، جلوه ای مدرن و منظم به نمای ساختمان می دهد.
ضخامت ورق فلاشینگ نما
یکی از عوامل موثر در کیفیت و دوام فلاشینگ، ضخامت ورق فلاشینگ است. ضخامت این ورق ها بسته به محل استفاده و نوع ساختمان متفاوت می باشد و به طور معمول بین ۰.۵ تا ۱ میلی متر متغیر خواهد بود. برای نما های خارجی که در معرض باد و باران شدید قرار دارند، از ورق های ضخیم تر استفاده می شود تا استحکام و مقاومت کافی را داشته باشند. استفاده از ورق هایی با ضخامت مناسب، از تاب برداشتن و فرسایش زودهنگام آن ها جلوگیری می کند و نقش مهمی در ماندگاری نما دارد.
ابعاد فلاشینگ نما
ابعاد فلاشینگ نما بسته به محل نصب و نوع کاربرد آن متفاوت می باشد. به طور کلی، ضخامت فلاشینگ ها از ۰.۴ میلی متر شروع می شود و می تواند تا ۱.۵ میلی متر یا بیشتر برسد. طول و عرض فلاشینگ ها بر اساس نیاز پروژه و محل نصب تعیین می شوند. به عنوان مثال، در قسمت هایی مانند لبه پنجره ها یا پشت بام، ابعاد فلاشینگ کوچک تر و در قسمت هایی مانند سقف شیروانی یا دیوار های بلند، ابعاد آن ها بزرگ تر خواهد بود. انتخاب ابعاد مناسب فلاشینگ، علاوه بر تامین عملکرد صحیح، به زیبایی نما کمک می کند.
دیتیل فلاشینگ نما
دیتیل فلاشینگ نما ساختمان به عنوان بخشی از نقشه های اجرایی ساختمان، نحوه نصب و اتصال فلاشینگ به سایر اجزای نما را به طور دقیق نشان می دهد. در دیتیل ها، جزئیاتی مانند نوع اتصال (جوش، پیچ یا چسب)، شیب مناسب برای هدایت آب، فاصله از دیوار و نحوه پوشش درز ها مشخص می شود. این جزئیات برای جلوگیری از خطا های اجرایی و اطمینان از عملکرد صحیح فلاشینگ بسیار مهم هستند. دیتیل های دقیق و استاندارد، علاوه بر افزایش طول عمر نما، از مشکلاتی مانند نفوذ آب یا خرابی زودرس جلوگیری می کنند.
فلاشینگ ساختمان
فلاشینگ نما یک ورق فولادی می باشد که به منظور پیشگیری از نفوذ آب روی نمای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. این ورق فولادی را معمولا در لبه های دیوار، بالکن، بام، بالای پنجره و ... نصب می نمایند. هزینه نصب فلاشینگ نسبت به دیگر روش های معمول محافظت از نما کمی بیشتر است. با این وجود نمی توان از کیفیت بالای فلاشینگ های نما و نقش آن ها در زیبایی بیشتر ساختمان غافل شد. نکته قابل توجه این است که فلاشینگ را می توان روی انواع نمای آجری، سنگی، سیمانی و ... اجرا نمود. از طرفی به راحتی می توان از فلاشینگ به منظور محافظت از نمای ساختمان ها در شرایط آب و هوایی مختلف استفاده نمود.
فلاشینگ پنجره
یکی از پرکاربردترین انواع فلاشینگ نما، فلاشینگ پنجره می باشد که در قسمت بالای پنجره نصب می شود تا مانع از ورود آب باران به داخل دیوار گردد. این نوع فلاشینگ ها علاوه بر نقش حفاظتی، در زیباتر شدن نمای پنجره ها به شدت تاثیرگذار هستند. فلاشینگ پنجره معمولا از جنس گالوانیزه رنگی یا آلومینیوم انتخاب می شود و می توان آن را با رنگ نما هماهنگ کرد. طراحی و نصب اصولی این فلاشینگ، از آسیب به دیوار ها و کاهش عمر مفید پنجره ها جلوگیری می کند. انتخاب صحیح فلاشینگ می تواند عمر مفید سازه ها را افزایش دهد.
فلاشینگ پشت بام
فلاشینگ پشت بام به عنوان یک عایق و محافظ بین لبه بام و دیواره های جانبی بهکار می رود. این فلاشینگ از نفوذ باران، برف و گرد و خاک به داخل سقف جلوگیری می کند و مانع از آسیب دیدگی عایق بندی و خرابی سقف می شود. فلاشینگ های پشت بام معمولا از ورق های گالوانیزه با پوشش رنگی ساخته می گردند و در اندازه ها و اشکال مختلف قابل اجرا است. اجرای دقیق فلاشینگ برای جلوگیری از نشت رطوبت به داخل سازه، بسیار ضروری و حیاتی می باشد. فلاشینگ های پشت بام از نفوذ آب و رطوبت جلوگیری میکنند.
فلاشینگ شیروانی
فلاشینگ شیروانی به صورت خاص برای لبه ها و سقف های شیب دار استفاده می شود. این فلاشینگ به طور معمول در محل تلاقی ورق های شیروانی با دیوار یا سایر بخش های سازه نصب می گردد. فلاشینگ های شیروانی با حفظ آب بندی سقف، از پوسیدگی چوب یا خوردگی فلزات در زیر سازه جلوگیری می کند. انتخاب رنگ و ضخامت مناسب برای هماهنگی با سقف و مقاومت در برابر شرایط جوی، از نکات مهم در اجرای این نوع فلاشینگ است. یکی از راهکار های موثر برای افزایش مقاومت سازه در برابر عوامل محیطی، استفاده از ورق فلاشینگ می باشد.
فلاشینگ نما تهران
فلاشینگ ساختمان در تهران یکی از رایج ترین روش های محافظت از نما محسوب می شود که امروزه مورد استقبال اکثر مهندسین قرار گرفته است. از مهم ترین مزایای استفاده از فلاشینگ نما در تهران می توان به موارد زیر اشاره داشت.
- پیشگیری از نفوذ گرد و غبار یا رطوبت و آب به نمای ساختمان
- محافظت از نمای ساختمان در برابر باد به ویژه زیر شیروانی ها
- پوشش کامل و زیبای درزهای اتصال در نما
- افزایش طول عمر ساختمان و جلوگیری از خراب شدن نما
- کمک به زیبایی بیشتر نمای ساختمان
- نوعی عایق رطوبتی و صوتی در درزهای ساختمان مانند درز ساندویچ پانل ها
فلاشینگ نما یزد
فلاشینگ نما در یزد نیز با استقبال بی نظیری مواجه شده است. سرما و بادهای این شهر از مهم ترین دغدغه های مهندسین و پیمانکاران ساختمان می باشد. به همین دلیل استفاده از یک عایق نما که بتواند علاوه بر باران از نما در برابر گرد و غبار و همچنین باد و سرما نیز از نما محافظت نماید، نیز بسیار حائز اهمیت می باشد. فلاشینگ از جمله محافظ های نماست که از نما در برابر باد نیز محافظت می کند. البته فراموش نکنید که شرایط آب و هوایی شهر مورد نظر می تواند به طور مستقیم روی متریال ورق فلاشینگ تاثیر داشته باشد. بنابراین برای طراحی و اجرای فلاشینگ نما در شهر یزد، حتما از فلاشینگ کارهای حرفه ای و متخصص کمک بگیرید.
فلاشینگ نما کرمان
هنگام اجرای فلاشینگ نما در کرمان بهتر است به چند نکته اجرایی توجه داشته باشید. این نکات عبارتند از:
- فاصله قسمت بیرونی فلاشینگ ساختمان از دیوار باید به گونه ای باشد که آب از روی آن سرازیر شود و روی نما نریزد.
- محل نصب فلاشینگ باید کاملا مستحکم و مسطح باشد.
- در صورت بادخیز بودن فضای مورد نظر باید از قوطی و یا نبشی به منظور زیرسازی استفاده شود.
سوالات متداول
فلاشینگ نما یکی از روش های نوین و بروز برای زیبایی و عایق بندی ساختمان است. در این روش ورق های فلاشینگ که عموما ضد زنگ هستند بر روی نمای ساختمان نصب شده و علاوه بر زیبایی از ورود رطوبت جلوگیری می کنند.
زمرد که یکی از مجموعه های شناخته شده در زمینه نصب و اجرای فلاشینگ محسوب می شود. تقریبا به اکثر شهرهای ایران آماده خدمت رسانی است. مهندسین حرفه ای زمرد در شهرهایی همچون قم، اراک، کاشان، یزد، مشهد، کرمان و… از صفر تا صد مراحل اجرای فلاشینگ را انجام می دهند. این مجموعه با بیش از 43 پروژه موفق می تواند انتخاب خوبی برای اجرای فلاشینگ ساختمان باشد.
فلاشینگ ها از نظر ابعاد به انواع زیر تقسیم بندی می شوند.
فلاشینگ ال شکل یا نبشی
فلاشینگ U شکل
فلاشینگ Z شکل یا پله ای
فلاشینگ تاجی
همچنین فلاشینگ ها را از تظر متریال نیز می توان تقسیم بندی کرد:
فلاشینگ آلومینیومی
فلاشینگ ورق سیاه روغنی
فلاشینگ گالوانیزه
نصب فلاشینگ نما دو مرحله ای است. در مرحله اول، ورق های فلاشینگ باید به یکدیگر متصل شوند و در مرحله دوم فلاشینگ روی نما نصب خواهد شد.