یکی از مهم ترین نکاتی که هنگام ساخت بنا و نما سازی ساختمان ها مورد توجه قرار می گیرد، آب بندی و عایق بندی آنهاست. اجرای فلاشینگ یکی از بهترین و جدیدترین راهکارهای آب بندی قسمت های مختلف ساختمان می باشد. این تکنیک چند سالی می شود که مورد استقبال مهندسین و طراحان معمار قرار گرفته است. به طور کلی امروزه می توان برای پیشگیری از تخریب بام در اثر نفوذ آب باران، خرابی و نم دیوار زیر پنجره و ... از فلاشینگ استفاده نمود. یکی از جدی ترین دغدغه های نماسازی ارائه یک راهکار مطمئن و در عین حال مقرون به صرفه برای آب بندی نما می باشد. اجرای این سازه می تواند بهترین و مناسب ترین روش برای عایق بندی نما شناخته شود. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با نحوه اجرای فلاشینگ به طور کامل آشنا کنیم.
انواع اجرای فلاشینگ
اجرای فلاشینگ انواع مختلفی دارد که با توجه به محل نصب فلاشینگ دسته بندی می شوند. فلاشینگ بام، پنجره، نما، سقف، ورق کاری، روی دیوار و ... از انواع روش های اجرای این سازه می باشند. توجه داشته باشید که هر کدام از این روش ها استانداردهای مخصوص به خود را دارند و باید مطابق با آن اجرا شوند. به طور مثال برای نصب فلاشینگ سقف از یک ورق فلزی بسیار نازک استفاده می شود. در صورتی که اجرای این سازه در بام با استفاده از ورق ضخیم تری انجام می گردد.
فلاشینگ ها را با توجه به شکل ظاهری آن ها نیز می توان به انواع مدل یو، سه پله، نبشی و تاج دسته بندی نمود. شکل ظاهری این ورق ها تعیین می کند که در کدام روش اجرا مورد استفاده قرار گیرند. به طور مثال مدل سه پله انتخاب بسیار مناسبی برای اجرای فلاشینگ پشت بام است. با این وجود بهتر است بدانید که برای اجرای هر کدام از روش های اجرای این سازه باید چند نکته بسیار مهم را مد نظر داشته باشید. این نکات عبارتند از:
- در ابتدا باید مشخص کنید که دقیقا کدام قسمت ها نیاز به نصب فلاشینگ دارند.
- سپس نیاز است تا نوع فلاشینگ مورد استفاده در فضای مورد نظرتان را تعیین کنید.
- در ادامه باید متراژ فضای مورد نظر برای نصب فلاشینگ را محاسبه نمایید.
- رنگ آمیزی فلاشینگ در افزایش مقاومت سازه و زیبایی ظاهری آن نقش بسیار موثری دارد.
- اجرای فلاشینگ باید کاملا دقیق و محکم (با استفاده از پیچ و یا پرچ) انجام شود.
نحوه اجرای فلاشینگ بام
فلاشینگ پشت بام می تواند از بام در برابر نفوذ آب باران محافظت کند. معمولا اجرای فلاشینگ یکی از بهترین راهکارهای مقاوم سازی بخش هایی می باشد که در اثر بارش متوالی باران نم می زنند. در گذشته برای مقاوم سازی بام ها از سنگ استفاده می کردند. سنگ ها به دلیل ضعف در برابر سرما دچار ترک خوردگی می شدند و ممکن بود از روی بام سقوط کنند. به همین دلیل است که امروزه در اکثر ساختمان ها، سنگ ها را کنار گذاشته اند و از فلاشینگ استفاده می نمایند.
امروزه جان پناه ها را با استفاده از اجرای فلاشینگ آب بندی می کنند. اندازه و ضخامت ورق های مورد استفاده در اجرای این سازه معمولا با توجه به نظر پیمانکار و معمار تعیین می شود. افزایش طول عمر ساختمان، مقاوم سازی سازه، کاهش هزینه های ساختمان و زیبایی بام از ابتدایی ترین مزایای اجرای این سازه در بام است. برای اجرای فلاشینگ بام باید مراحل زیر را طی نمود.
- در ابتدا باید سطح مورد نظر را با استفاده از ملات سیمان مسطح و مستحکم کنید.
- سپس در صورتی که بام باد خیر است باید از نبشی و یا قوطی استفاده نمایید.
- در ادامه باید مقداری شیب روی ملات ایجاد کنید. با این کار احتمال تجمع و نفوذ آب باران را از بین می برید.
- پس از آن فلاشینگ را روی محل مورد نظر قرار داده و به پیچ پرچ نمایند. فراموش نکنید که مقداری از لبه فلاشینگ بیرون باشد تا آب باران روی نما نریزد.
- در نهایت محل اتصال فلاشینگ را با استفاده از چسب و یا بتونه و رنگ آب بندی کنید.
نحوه اجرای فلاشینگ پنجره
فلاشینگ پنجره می تواند درزهای اتصال را بپوشاند و از پیچیدن صدای باد در پنجره جلوگیری کند. زیباسازی نما و استفاده به عنوان آب بند و غبار بند از دیگر مزایای اجرای فلاشینگ پنجره است. این نوع از فلاشینگ می تواند به افزایش مقاومت و طول عمر پنجره و نما نیز کمک کند. بهترین متریال برای اجرای سازه در این قسمت ورق های آلومینیومی، ورق سیاه، گالوانیزه و استیل می باشند.
برای اجرای فلاشینگ پنجره باید مراحل زیر را طی نمود.
- در ابتدا مشخص کنید که فلاشینگ ها در کدام قسمت باید نصب شوند. (قاب پنجره، لبه شیب دار، محل اتصال دیوار و سقف و ...)
- نوع فلاشینگ مناسب را انتخاب نمایید.
- متراژ فلاشینگ مورد نیاز را محاسبه نموده و آن را برای ساخت سفارش دهید.
- زیرسازی انجام داده و سطح مورد نظر را آماده کنید.
- فلاشینگ ها را رنگ آمیزی کرده تا میزان مقاومت آن ها افزایش پیدا کند و زیباتر شوند.
- فلاشینگ پنجره را نصب نمایید و با استفاده از جوشکاری آن ها را در جای خود محکم کنید.
نحوه اجرای فلاشینگ نما
برای اجرای فلاشینگ نما در ابتدا باید نوع فلاشینگ مناسب را انتخاب نمود. با توجه به اهمیت اجرای این سازه روی نما بهتر است برای نصب فلاشینگ از فلاشینگ کار حرفه ای کمک بگیرید. نصب فلاشینگ نما به این صورت است که:
- در ابتدا ورق های برش خورده به یکدیگر جوش داده می شوند.
- سپس زیرسازی لازم انجام شده و با استفاده از ملات سطح نما را یکدست می کنند.
- در مرحله بعدی باید ورق فلاشینگ را به میلگردهای نما جوش داد و ورق ها را در جای خود محکم کرد.
- در نهایت نیز با استفاده از رول بولت و یا رول پلاک می توان اتصال ورق های فلاشینگ را تکمیل نمود.
نحوه نصب فلاشینگ روی دیوار
اجرای فلاشینگ روی دیوار علاوه بر اینکه به زیبایی بیشتر فضا کمک می کند، در افزایش مقاومت دیوار نیز نقش بسیار موثری دارد. برای نصب فلاشینگ روی دیوار می توان از دو روش استفاده نمود. در روش اول از پیچ برای اتصال فلاشینگ استفاده می شود و در روش دیگر اتصالات جوشی را مورد استفاده قرار می دهند. یکی از مهم ترین نکاتی که هنگام اجرای این سازه روی دیوار باید به آن توجه داشت، نحوه قوطی کشی دیوار است. پیش از نصب فلاشینگ بهتر است به صورت طولی و عرضی قوطی کشی انجام شود و سپس فلاشینگ روی آن نصب گردد.
فلاشینگ زمرد یکی از تخصصی ترین مجموعه های تولید و نصب فلاشینگ است که می تواند با توجه به فضای مورد نظر بهترین ورق فلاشینگ را در اختیار شما قرار دهد. همچنین این مجموعه دارای فلاشینگ کاران بسیار حرفه ای و مجرب است. بنابراین به راحتی می توانید صفر تا صد اجرای فلاشینگ را به این مجموعه بسپارید.
سوالات متداول
دستمزد اجرای فلاشینگ به عوامل مختلفی همچون طول و اندازه فلاشینگ بستگی دارد. بنابراین برای اطلاع دقیق و استعلام قیمت نصب فلاشینگ نما می توانید با شماره 09129562179 تماس بگیرید. مجموعه زمرد یکی از مجموعه های با تجربه در زیمنه نصب و اجرای فلاشینگ است که به سراسر نقاط ایران ازجمله تهران، کرمان، یزد، اراک ،قم و… خدمات خود را ارائه می دهد.
اجرای فلاشینگ را باید بر اساس عواملی همچون متریال، ساختمان مورد نظر، اندازه و… مشخص نمود. بنابراین نیاز به یک فرد با تجربه و حرفه ای برای اجرای فلاشینگ داریم. مجموعه زمرد با بهره گیری از افراد با تجربه اجرای فلاشینگ را به صورت کاملا اصولی انجام می دهد.